Chiropractie

Sinds kort kunt u bij Dierenkliniek Batavia ook terecht voor chiropractie. De dierenarts Pauline Lammerts heeft een gedegen opleiding van een half jaar gevolgd en is nu geregistreerd chiropractor.

Wat houdt chiropractie in?
Chiropractie is het losmaken van vastzittende gewrichten en dan met name de facetgewrichten die tussen de wervels zitten. Als deze gewrichten vast komen te zitten kan dat vele klachten geven. Ten eerste klachten van stijfheid in het gewricht door het vastzitten maar ook klachten van de zenuwen die klem komen te zitten in die gewrichten. Dus behalve dat chiropractie van waarde kan zijn bij b.v. klachten van pijn en stijfheid in het bewegingsapparaat, is er ook bij minder voor de hand liggende klachten zoals diarree, incontinentie, huidproblemen etc nog wel eens een chiropractische oplossing.

Hoe werkt een chiropractisch consult?
Bij een eerste chiroprachtisch consult controleert de dierenarts de gehele wervelkolom op beweeglijkheid. Dan worden de specifieke vastzittende gewrichten genoteerd en vervolgens wordt er een plan van aanpak gemaakt. Afhankelijk van de algemene conditie van het dier worden dan een aantal of alle correcties uitgevoerd. Een correctie bestaat uit een handeling waarbij het gewricht weer losgemaakt wordt. Na twee weken volgt dan controle en dan kan ook een inschatting gemaakt worden hoevaak de behandeling herhaald zal moeten worden. In die twee weken is het wel belangrijk dat het dier zich niet al te veel inspant. Wel bewegen maar niet belasten. De dieren krijgen ook een homeopatische pijnstiller mee.

Meer informatie over de andere soorten behandelingen

Regulier
Bekijk een overzicht van alle reguliere behandelingen die wij verrichten.

lees verder

Homeopathie
Maak gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

lees verder

Osteopathie
Osteopathie richt zich op de schedel en alle inwendige organen.

lees verder