Reguliere behandelingen

Consult
Tijdens het eerste consult wordt uw dier altijd volledig nagekeken en aan de hand van de bevindingen bespreken we samen met u wat de vervolgstappen zijn. Als er niet meteen duidelijk is wat er aan de hand is kunnen er een aantal onderzoeken plaats vinden.

Diagnostiek
Wij beschikken over een digitaal röntgenapparaat waarmee we foto’s kunnen maken en de uitslag met u kunnen bespreken in 15 minuten.

Bloedafname is mogelijk, lever en nierwaarden kunnen we meteen meten, uitgebreider bloedonderzoek wordt opgestuurd en de uitslag volgt meestal binnen 24 uur.

Urine onderzoek kunnen we dezelfde dag nog uitvoeren.

Operaties
Bij operaties werken wij met een veilige en betrouwbare manier van narcose en monitoren uw dier met hart/adem bewakingsapparatuur, waarbij tevens extra zuurstof wordt toegediend. Zo is het risico voor uw huisdier minimaal en kan de operatie rustig verlopen. In principe worden operaties ’s ochtends uitgevoerd. U kunt bij ons terecht voor vele soorten operaties, van castratie tot ooglidcorrecties.

Castratie & sterilisatie
De standaard operaties die wij uitvoeren zijn de castratie en de sterilisatie. Wij hebben hier ruime ervaring in waardoor de operatie tijd beperkt blijft en uw dier dezelfde dag aan het begin van de middag weer naar huis kan.

De dag voor de operatie uw hond of kat na 20.00 uur geen eten meer geven, maar wel water laten drinken. Voor andere diersoorten zoals konijnen geldt dit niet. Bij het maken van een afspraak zal u dan worden verteld wat u het beste kunt doen.

Op de dag van de operatie kunt u uw huisdier om 09.30 uur komen brengen. Honden graag van te voren uitlaten.

Inenten & vaccinatie
Vaccineren doen wij op maat, dus alleen voor die infectie ziekten die daadwerkelijk een bedreiging voor uw dier vormen en ook niet elk jaar standaard alle infectieziekten. Ook wordt uw dier eerst volledig nagekeken om te voorkomen dat een niet geheel gezond dier geënt wordt want dat brengt ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee.

Meer informatie over de andere soorten behandelingen

Chiropractie
De natuurlijke oplossing voor vastzittende gewrichten van uw dier.

lees verder

Homeopathie
Maak gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

lees verder

Osteopathie
Osteopathie richt zich op de schedel en alle inwendige organen.

lees verder